België is een geweldig land om een actieve vakantie te houden. Zo is er in dit land niet alleen veel te doen het is ook nog eens lekker dichtbij Nederland. Dit land is dus ideaal voor degene onder ons die wel graag activiteiten ondernemen tijdens hun vakantie, maar niet al te lang willen reizen hiervoor. Wanneer jij een overheerlijke en actieve vakantie in België wilt zijn deze vier bestemmingen echt iets voor jou:

  • De Ardennen
  • Het Hallerbos
  • Natuurpark Hoge Venen
  • De grotten van Han

Actieve vakantie in de Ardennen

Wanneer jij al vaker een actieve vakantie gepland hebt zul je ook zeker enkele keren hebben nagedacht over de Ardennen als bestemming. Dit is natuurlijk ook totaal niet gek. Dit mooie landschap is gelegen in oost België en is rijk aan bosgebieden en heuvels. Het indrukwekkend mooie landschap maakt deze omgeving zo geschikt voor outdoor activiteiten als mountainbiken, abseilen en wandelen. Zie hier onze top 5 activiteiten in de Ardennen.

Bezoek het Hallerbos voor actieve vakantie in België

Het Hallerbos is een bosgebied van maar liefst 520 hectare die ten zuidoosten van de Belgische stad Halle te vinden is. Dit bosgebied is rijkelijke gevuld met verschillende bomen, planten en dieren. Met een beetje geluk kun je hier reeën, rode eekhoorns en zelfs rode vossen tegen het lijf lopen. Het Hallerbos kent 3 uitgestippelde wandelroutes waarbij je kennis kan maken met de omgeving. De wandelkaart voor deze routes kun je gratis ophalen bij het plaatselijke VVV-kantoor in Halle. Dit bos wordt in de volksmond ‘the blue forest’ genoemd. Het bos heeft deze mooie naam te danken aan de vele hyacinten die in dit bos te vinden zijn. Wanneer deze prachtige bloemen in volle bloei staan, krijgen de bloemen een paars-blauwe kleur. De combinatie van deze prachtige kleur en de vele hyacinten die te vinden zijn in het Hallerbos creëren een effect dat iets weg heeft van een paars-blauw tapijt. De hyacinten staan ieder jaar tussen het einde van maart en het begin van mei in deze bloei. Wanneer je het Hallerbos niet eenvoudig of regelmatig kunt bezoeken raden wij aan om in de tijd van de hyacinten bloei een bezoekje te plannen aan dit prachtige bos. 

Natuurpark Hoge Venen-Eifel

Dit natuurpark heeft delen in België en Duitsland en is een klein stukje van de Ardennen. Dit natuurgebied is net zoals het Hallerbos perfect voor het maken van overheerlijke boswandelingen. Naast mooie wandelroutes zijn er in dit natuurpark ook mooie fietsroutes te vinden. Dit gebied zit vol met kleine en smalle riviertjes. Deze rivieren geven dit natuurgebied zijn karakter waardoor je visuele zintuigen volop zullen genieten. Wanneer je na het wandelen even lekker ontspannend gaat zitten bij een van deze rivieren zal het geluid van stromende water je in slaap sussen. Naast het feit dat natuurpark Hoge Venen veel schoonheid te bieden heeft kent het gebied ook een functionele eigenschap. Zo valt er in dit gebied veel regen. Hierdoor functioneert dit natuurpark ook als wateropslag. Wanneer je er een mooie wandeling maakt zul je hoogstwaarschijnlijk naast de prachtige natuur ook stuwdammen en stuwmeren tegenkomen.

De grotten van Han

De grotten van Han zijn te vinden in het dorpje Han-Sur-Lesse dat gelegen is in zuid-oost België. Deze grotten bestaan uit meerdere grotten die als een stelsel met elkaar verbonden zijn. Dit grottenstelsel is een van de grootste grottenstelsels van heel Europa. Samen met een plaatselijke gids kun je een route van 2 kilometer afleggen in de grotten. Tijdens deze tours zul je voorzien worden van leuke weetjes. Denk hierbij aan het ontstaan van de grotten, de dieren die de grotten als hun huis zien en de geschiedenis van de grotten. Wanneer je jouw vakantie hebt gepland in België is dit een leuk en mysterieus uitstapje voor jong en oud.