Oostenrijk is het prachtige land dat in de Alpen te vinden is. Dit land kent een oppervlakte van 83.873 vierkante kilometer, maar een kleine 32% van dit oppervlakte ligt onder de 500 meter. Als je dit weet is het natuurlijk geen verrassing dat het berglandschap ervoor zorgt dat je met veel plezier een actieve vakantie in Oostenrijk kunt houden. Het landschap van Oostenrijk bestaan over het hele land uit bergen. Hierdoor kun je op bijna elke dag dezelfde soort activiteiten uitvoeren. Om deze reden zijn wij ons gaan verdiepen in de spannende activiteiten die jij kunt doen op een vakantie in Oostenrijk. We zetten de volgende 4 activiteiten voor je op een rijtje:

  • Wintersporten
  • Wandelen
  • Canyoning
  • Raften

Wintersporten in Oostenrijk

Wanneer je denkt aan een actieve vakantie in Oostenrijk zullen de meeste onder ons meteen denken aan wintersport. Dit is ook zeker niet gek. Oostenrijk heeft namelijk door de natuurlijke ligging van het land bijna altijd echt sneeuw op de pistes liggen. Dit skiet en board natuurlijk veel lekkerder dan de opgespoten sneeuw die wordt gebruikt in de wintersportgebieden van andere landen. Verder zijn de wintersportgebieden in Oostenrijk voorzien van allerlei soorten pistes. De pistes lopen van groen tot zwart, hierdoor kun je altijd op zoek gaan naar de juiste uitdaging voor jou. Ben je niet zo van het skiën of snowboarden? Geen probleem! In de wintersportgebieden is het zo ontzettend mooi dat jij je dagen zult vermaken met de mooie langlaufroutes. Mocht jij na een dag lekker actief bezig te zijn geweest lekker gek willen doen in de plaatselijke après-skibar? Dan is het aan te raden om de grotere skigebieden op te zoeken zoals Saalbach-Hinterglemm. Hier zul je tal van barretjes tegen komen waar ze die heerlijke foute muziek draaien en jij lekker kunt genieten van een alcoholische versnapering. Het zal je wintersport avontuur compleet maken. 

Wandelen tijdens een actieve vakantie in Oostenrijk

Wie denkt dat Oostenrijk alleen de moeite waard is tijdens het winterseizoen heeft het goed mis. Wanneer je op zoek bent naar de mooiste wandelroutes kun in Oostenrijk bijna overal wel een prachtige wandeling maken. Of je nu houdt van een lekkere wandeling met weinig inspanning of toch behoort tot de berggeiten onder ons maakt niet uit. Oostenrijk biedt de mooiste wandelroutes voor elk soort wandelaar. In de zomer verdwijnt het sneeuw in de wintersport gebieden. Wanneer je dat ziet merk je meteen dat deze gebieden niet alleen adembenemend zijn wanneer er een laag sneeuw overheen ligt. Ook zonder deze sneeuw zijn de bergen in Oostenrijk een prachtig plaatje waar je mond van openvalt. Ga wel met de juiste schoenzolen deze wandeltochten aan. In de alpen kunnen sommige bergen een helling hebben van maar liefst 35%. Om onnodige blessures te voorkomen is het aan te raden om bergschoenen te gebruiken voor deze wandelroutes. 

Canyoning 

Deze activiteit is echt iets voor de adrenaline junkies onder ons. Tijdens canyoning zul jij diverse activiteiten tegenkomen. Denk hierbij aan abseilen tussen de watervallen, het afgaan van natuurlijke waterglijbanen, het klimmen en klauteren door de rotsen en het springen in meren. Deze allround activiteit zal de adrenaline in je lichaam goed laten stromen. Het fijne aan canyoning is dat er altijd een gids met je mee zult gaan. Deze vertelt je bij iedere hindernis hoe je deze het beste kunt nemen. Verder zal de gids altijd zorgen voor voldoende veiligheid. Canyoning kun je op verschillende niveaus doen. De routes die je aflegt zullen het niveau bepalen. Overleg dus goed met de plaatselijke gids welk niveau jij denkt aan te kunnen en welke super gave route daar het beste bij aansluit. Canyoning kun je op diverse plekken in Oostenrijk beoefenen. Op Google zijn de locaties eenvoudig te vinden en deze activiteit past natuurlijk super goed bij een actieve vakantie in Oostenrijk. 

Raften 

Raften is het in een plastic boot bevaren van wild water rivieren. Deze spannende activiteit kun je uitvoeren met 2 tot en met 8 personen. Oostenrijk heeft een breed scala aan wild water rivieren, hierdoor heb jij de luxe om een rivier uit te kiezen die past bij jouw niveau. Zo is de Inn rivier in Tirol redelijk rustig en kun je als beginner hier goed beginnen. De plaatselijk gids zal jou op de hoogte brengen van de basis van het raften. Na enkele ritten gemaakt te hebben over een van de rustige wild water rivieren kun je meer de uitdaging gaan opzoeken. Wanneer je in Tirol bent kun bijvoorbeeld ook de Ötz rivier uitproberen. Deze rivier staat bekend om zijn kracht. Het is ook niet voor niks dat er op deze rivier officiële raft wedstrijden worden georganiseerd.